Blessures treffen Engels team

LONDEN, 26 APRIL. Bondscoach Graham Taylor heeft grote problemen bij het samenstellen van het Engelse elftal dat woensdag op Wembley moet aantreden voor het cruciale WK-kwalificatieduel tegen Nederland.

Zoals Dick Advocaat niet kan beschikken over sterspelers als Van Basten en Koeman, mist Taylor aanvaller Wright en is het meespelen onzeker van Palmer, Gascoigne, Winterburn, Steven en Walker.

Van het geblesseerde vijftal is het meespelen van Walker het meest onzeker. De steunpilaar in de verdediging liep in de competitiewedstrijd van Sampdoria een verrekking in de kuitspier op. Hij heeft nog niet meegetraind met de selectie. Taylor wil de verdediger morgen een laatste test afnemen.

De oude knieblessure van Gascoigne lijkt mee te vallen. De vedette van Lazio Roma werkte gisteren zonder veel problemen de groepstraining af. “Het ziet er heel goed uit”, liet Taylor opgelucht weten. “Zijn knie vertoonde na afloop geen reactie.” Winterburn, Steven en Palmer hebben last van lichte blessures.