Zojuist verschenen

Roel Janssen: Erger dan liefde, de internationale economie van Bretton Woods tot Maastricht 195 blz., Balans / Kritak, ƒ 32,50

Anja Meulenbelt: Emancipatie en overspel. Ontrouw / intimiteit / modern moederschap / rivaliteit / mannen als lustobject, als hoerenlopers, als daders en slachtoffers 171 blz., Sara / Van Gennep, ƒ 29,50

Dr. J. van der Hoeven: Filosofische reflecties en ontmoetingen 203 blz., Kok Agora, ƒ 29,90

Bert de Jong: Herinneringen van een journalist 120 blz., Kok, ƒ 24,50

Herbert Paulzen: De gouden schubben van de slang, een ontdekkingsreis door Papoea Nieuw-Guinea 189 blz., BZZTôH, ƒ 34,50

Roel Janssen: Erger dan liefde, de internationale economie van Bretton Woods tot Maastricht 195 blz., Balans / Kritak, ƒ 32,50

Direct betrokkenen vertellen over de belangrijkste internationale economische gebeurtenissen sinds 1945, opgetekend door Roel Janssen, sociaal-econmisch redacteur van NRC-Handelsblad. Onder het motto van Benjamin Disraeli: ''Het enige wat mannen tot grotere waanzin kan drijven dan de liefde, is de valuta-kwestie''.

Anja Meulenbelt: Emancipatie en overspel. Ontrouw / intimiteit / modern moederschap / rivaliteit / mannen als lustobject, als hoerenlopers, als daders en slachtoffers 171 blz., Sara / Van Gennep, ƒ 29,50

Gebundelde artikelen van Meulenbelt, meestal eerder gepubliceerd. ""Wat vrouwen willen, wat ik wil; het is eigenlijk heel simpel. Gewoon. Alles.''

Dr. J. van der Hoeven: Filosofische reflecties en ontmoetingen 203 blz., Kok Agora, ƒ 29,90

Bundel opstellen van de hoogleraar moderne filosofie aan de VU, Johan van der Hoeven, ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag. In een voorafgaand interview zegt Van der Hoeven: ""[...] de Bijbel functioneerde als een bron die steeds weer fris is [...], waaraan je je dorst lest en waaraan je helemaal mag opknappen''.

Bert de Jong: Herinneringen van een journalist 120 blz., Kok, ƒ 24,50

Herinneringen van Bert de Jong, die van 1946 tot 1989 bij christelijke dagbladen werkte, waaronder Trouw. ""Christelijk? Wat stelt dat voor? Bij de redactie bestond nauwelijks behoefte zich christelijk te noemen.''

Herbert Paulzen: De gouden schubben van de slang, een ontdekkingsreis door Papoea Nieuw-Guinea 189 blz., BZZTôH, ƒ 34,50

Verslag van twee reizen, in 1989 en 1991, door de auteur van het destijds gunstig onthaalde Land van de Qat-kauwers (over Jemen).