Nederlanders uitgeleverd

ROTTERDAM, 24 APRIL. Twee Nederlanders die in Engeland vastzitten op verdenking van plannen om duizend kilo marihuana aan de Verenigde Staten te willen leveren, zullen worden uitgeleverd aan Amerika. De rechtbank in Londen heeft gisteren besloten in te stemmen met een Amerikaans uitleveringsverzoek.

De twee mannen werden vorig jaar in Londen gearresteerd na een omvangrijke "undercover-operatie' van Amerikaanse en Britse drugsagenten. Een derde Nederlander werd in Miami aangehouden en vorige maand tot een celstraf van tien jaar veroordeeld. De Nederlanders - groentehandelaren - zeggen door de Amerikanen op ongeoorloofde wijze te zijn uitgelokt tot het leveren van drugs. Ze zouden zich bereid hebben getoond tot levering in de hoop de "drugshandelaren" te kunnen oplichten.