Smit ziet verlies minder oplopen

Het verlies van Smit Internationale is minder omvangrijk dan oorspronkelijk werd voorspeld.

Het verlies na belasting over 1992 bedroeg 3,9 miljoen gulden tegen een winst van 12,3 miljoen gulden in het jaar ervoor. Eerder had Smit nog een verlies van 5 miljoen geraamd.

De jaaromzet zakte terug van 441,8 miljoen naar 411,8 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat daalde van 43,3 miljoen naar 24,6 miljoen gulden. De onderneming heeft een voorziening getroffen voor de herstructurering van de havenactiviteiten en de afslanking van de organisatie. Eind vorig jaar werd bekend dat bij Smit 276 van de 706 arbeidsplaatsen moesten verdwijnen vanwege de slechte financiële situatie.

Volgens Smit wordt dit jaar net als 1992 een “moeilijk jaar”. Het dividend wordt gepasseerd.