Silooy bij selectie Oranje, Koeman niet beschikbaar

ROTTERDAM, 23 APRIL. Ronald Koeman heeft vanmorgen afgezegd voor de interland van het Nederlands elftal tegen Engeland, volgende week woensdag in Londen. De verdediger van Barcelona is nog onvoldoende hersteld van een spierscheuring die hij twee weken geleden opliep in de wedstrijd tegen Atletic Bilbao. Vanmorgen nam bondscoach Dick Advocaat de beslissing hem niet mee te nemen.

Gisteravond voegde Advocaat Sonny Silooy toe aan de selectie. De Ajacied, die 24 interlands achter zijn naam heeft staan, werd opgeroepen na het wegvallen van Van Aerle wegens een blessure.

Silooy (29) ontbrak in de selectie, omdat hij anderhalve week geleden in de wedstrijd van Ajax bij MVV een spierscheuring opliep. Hij herstelde veel sneller dan verwacht en maakte afgelopen woensdag in De Meer tegen Volendam al zijn rentree. Silooy keerde op 23 september van het vorig jaar in Oslo, in de verloren kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, terug in Oranje. Daarvoor had hij enkele jaren ontbroken, vooral omdat hij na veel blessureleed na zijn terugkeer bij Ajax onder leiding van Beenhakker meer dan een jaar op de bank zat. Silooy maakte verder beide duels met Turkije mee.