SHV Holdings verbetert winst tot 545 mln gulden

ROTTERDAM, 23 APRIL. De grootste familie-onderneming in Nederland, SHV Holdings, onder meer een groothandel in consumptiegoederen met winkels als Makro en Otto Reichelt en gasdistributie (Calor en Primagaz), heeft toch de winst over vorig jaar weten te verbeteren. Eind vorig jaar hield de onderneming nog rekening met een lagere winst, maar vanochtend heeft SHV bekend gemaakt over 1992 545 miljoen gulden winst geboekt te hebben en het record van 508 miljoen gulden vorig jaar te hebben overtroffen.

De omzet nam met 1 miljard gulden toe tot 19 miljard gulden. Aan de circa 700 aandeelhouders, vooral nazaten van de familie Fentener van Vlissingen, zal een dividend van 119 miljoen gulden of wel 25 gulden per aandeel worden gegeven.

Het concern, dat werk verschaft aan 35.000 mensen, is van plan mr. F.H.J.J. Andriessen te benoemen als commissaris in juni. De oud-vice-voorzitter van de Europese Commissie was eerder commissaris bij DSM en Buisleeuw. Bovendien was Andriessen adviseur van aannemer Wilma en is hij beschermheer van het paardenstamboek van Léon Melchior.