Sara Lee genereert 10 pct hogere winst

De winst van het Amerikaanse concern Sara Lee Corporation, eigenaar van de Nederlandse Sara Lee/DE (het vroegere Douwe Egberts), is in het derde kwartaal van het eind juni begonnen boekjaar met ruim tien procent gestegen van 138 miljoen dollar tot 152 miljoen dollar.

De omzet van de fabrikant van levensmiddelen en consumentenprodukten groeide met zes procent van 3,1 miljard dollar tot 3,3 miljard dollar, zo is donderdag bekendgemaakt.

Over de eerste negen maanden van het boekjaar daalde de winst van 591 miljoen dollar tot 514 miljoen dollar. Dat kwam doordat er in de eerste negen maanden van het vorige boekjaar buitengewone baten waren van netto 222 miljoen dollar door de verkoop van de Europese farmaciebelangen. De omzet groeide met negen procent tot 10,7 miljard dollar.