Prins Dokkum boekt weer winst

Het metaalbewerkingsbedrijf Prins Holding in Dokkum, leverancier van tuinbouwkassen, vangrails, wielen, heeft vorig jaar één miljoen gulden winst geboekt na over 1991 een verlies van 2,1 miljoen gulden te hebben geleden.

Er wordt geen dividend uitgekeerd aan de aandeelhouder, de Noordelijke Ontwikkeling Maatschappij (NOM). Daardoor stijgt de post achterstallig preferent dividend aan de NOM tot 4,3 miljoen gulden.

Alle bedrijven van Prins maken weer winst als gevolg van veranderingen in de organisatie en een sterke kostenverlaging. De omzet verbeterde van 58,6 miljoen tot 66,2 miljoen gulden en het bedrijfsresultaat sloeg om van een negatieve post van bijna 2 miljoen in een positieve van 2,3 miljoen gulden.

Prins acht het moeilijk “een richting voor het resultaat over 1993 aan te geven”, maar de begroting voorziet in een kleine verbetering. Met de huidige organisatiestructuur en het sterke produktiepakket hoopt Prins het resultaat dit jaar licht te kunnen verbeteren.