PAPRIKA'S MET EEN STAPELTJE

Het mooie weer is in aantocht. Zo af en toe kan er al even buiten gezeten worden. Omdat wij in Nederland altijd zoveel mogelijk van de zon moeten en willen profiteren is dit het eerste recept in een serie voor “mooi weer-snel klaar” gerechten. Voor deze gevulde paprika's hebben we nodig:

2 gele paprika's

2 vleestomaten

1 ui

1 mozzarella

1 teen knoflook

1 blikje ansjovis

Snijd de paprika's, waarvan de kapjes zijn verwijderd, in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

Leg de paprikahelften, met de bolle kant naar beneden, in een vuurvaste schaal waarin een beetje olijfolie is gegoten. Leg in de holte van elke paprika achtereenvolgens: een schijfje knoflook, een plak vleesto

maat, 2 uienringen, een plak mozzarella en 2 ansjovisfilets. Giet over elk stapeltje wat olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak deze gevulde paprika's circa 20 minuten in een oven van 200 graden celsius, tot de paprika's zacht zijn geworden. Eet er gegrillde lamskoteletten of een kalfskotelet bij.

6 eieren

    • Anne Scheepmaker