MONDRIAAN IN ZEELAND

In het kader van "1994 Mondriaanjaar' wordt een tentoonstelling uit 1912 met werk van Piet Mondriaan, Jan Toorop en Jacoba van Heemskerck in het Zeeuwse Domburg opnieuw ingericht.

Het Toorop-tentoonstellingspaviljoentje, waarin deze expositie destijds plaatsvond, wordt voor de gelegenheid gereconstrueerd. In een tentoonstelling in het Zeeuws Museum in Middelburg worden verder de invloeden tussen Mondriaan en andere kunstenaars belicht. Verder zijn er twee publicaties voorzien; één over de Domburgse kunstenaarsgroep anno 1910 met aandacht voor het leven en werk van Mondriaan; een ander werk belicht het werk van de kunstenaar voor de jeugd. Mondriaan wandel- en fietsroutes zullen volgend jaar langs plaatsen voeren die de kunstenaar inspireerden. Het landelijke hoogtepunt in het Mondriaan-jaar is waarschijnlijk een tentoonstelling in het Gemeentelijk Museum in Den Haag. Een bus beschilderd in Mondriaan-stijl zal tussen deze tentoonstelling en Zeeland rijden.