FIFA geeft internationals Wales vrij voor competitie

ROTTERDAM, 23 APRIL. De wereldvoetbalbond FIFA heeft twee internationals van Wales, Kit Symons en Paul Bodin, toestemming gegeven morgen voor hun club uit te komen in de Engelse competitie, ondanks het feit dat ze waren opgeroepen voor een trainingskamp voorafgaand aan de WK kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië aanstaande woensdag.

De clubs, Portsmouth en Swindon, hadden via de Engelse voetbalbond de zaak aanhangig gemaakt bij de FIFA. Hun bezwaar gold dat bondscoach Terry Yorath in een eerder stadium mondeling had toegezegd dat ze zich pas op zondag bij de selectie hoefden te voegen, maar dat het bondsbestuur later liet weten vast te willen houden aan het "claimrecht'. De FIFA oordeelde gisteravond dat op een eerder gedane toezegging niet kan worden teruggekomen, aldus een woordvoerder vanochtend. Ook Andy Melville (Oxford) en Mark Pembridge (Derby) kunnen door deze uitspraak morgen voor hun club spelen.