Bundesbank: lombardrente fors omlaag

AMSTERDAM, 23 APRIL. De Duitse centrale bank, de Bundesbank, heeft gisteren het officiële disconto verlaagd van 7,5 procent tot 7,25 procent. Het hoogste tarief, de lombardrente, ging omlaag van 9 procent naar 8,5 procent. In veel Europese landen kreeg de renteverlaging navolging. De Italiaanse centrale bank verlaagde het disconto van 11,5 tot 11 procent en de lombardrente van 12,5 tot 12 procent, terwijl het Deense disconto daalde van 9,5 tot 9,25 procent.

In Oostenrijk ging het lombard-tarief omlaag van 8,5 naar 8,25 procent. De Franse centrale bank verlaagde vanmorgen het belangrijkste rentetarief van 8,75 naar 8,5 procent. Het hoogste Franse tarief ging omlaag van 9,75 naar 9,5 procent.

In Nederland bleven de officiële tarieven ongewijzigd. Wel werd de beleningsrente, waarmee De Nederlandsche Bank de geldmarkt benvloedt, verlaagd van 7,9 procent naar 7,7 procent. Ook in België werd de beleningsrente van 7,9 procent naar 7,7 procent verlaagd. De Belgische centrale bank bracht ook het hoogste officiële geldmarkttarief omlaag van 10 naar 9,50 procent.