Van Dalsum-ring overgedragen aan Pierre Bokma

AMSTERDAM, 22 APRIL. Acteur Pierre Bokma (37) heeft gisteravond na de première van Othello in de Stadsschouwburg in Amsterdam, de Albert van Dalsum-ring gekregen van Peter Oosthoek. Oosthoek, die evenals Bokma vast is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam (TGA), is sinds 1977 drager van de ring.

De Albert van Dalsum-ring werd in 1960 door de Vereniging van Schouwburgdirecties aan Albert van Dalsum toegekend met de bepaling, dat de drager die op een door hemzelf te bepalen moment doorgeeft aan een acteur van een jongere generatie. Van Dalsum gaf de ring in 1964 door aan Paul Steenbergen, die hem in 1970 op zijn beurt aan Ko van Dijk gaf. Van Dijk gaf de ring door aan Peter Oosthoek. Pierre Bokma maakte zijn professionele toneeldebuut in 1982 bij Globe.