Rijkaard mag naar Nederland

MILAAN, 22 APRIL. Frank Rijkaard heeft vanochtend van AC Milan toestemming gekregen om naar Nederland te vertrekken.

Hij zal zich dan meteen bij dokter Kessel van de KNVB melden. Rijkaard heeft last van een rugblessure. Die liep hij gisteren tijdens de ochtendtraining op, zonder dat de bal in de buurt was. Rijkaard kon daarom niet meedoen tegen PSV. De speler verwacht wel in de interland tegen Engeland van volgende week woensdag in Londen te kunnen meespelen.

De touwtrekkerij om Ruud Gullit voor het Nederlands elftal duurt voort. Bondscoach Dick Advocaat, die hem en Rijkaard met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen de Engelsen wil opeisen voor een trainingsweekeinde in Nederland, liet gistermiddag in een tweede fax aan het adres van AC Milan nog eens weten dat hij het duo door de FIFA een speelverbod zal laten opleggen als zij toch in Italië blijven voor het competitieduel van de Milanezen tegen Udinese. Gullit wilde vanochtend geen commentaar. Hij zei alleen: “Ik ga voorlopig nog niet naar Nederland.”

Dick Advocaat begrijpt de commotie niet omdat Udinese derde van onderen staat en Milan ondanks een terugval nog steeds vijf punten voorsprong heeft. Milan had trouwens tot gisteravond geen enkel officieel verzoek ingediend om de claim op de spelers op te heffen.

Berrie van Aerle, als enige PSV'er geselecteerd voor de interland van volgende week woensdag tegen Engeland, stapte tijdens Milan-PSV voortijdig van het veld met een blessure in de knieholte. “Ik verstapte me. Ik ben maar direct gestopt anders was de plek misschien dik geworden.”