Plan toernooi Super Europa Cup ingetrokken

BERN, 22 APRIL. Lennart Johansson heeft zijn revolutionaire plan voor een Super Europa-Cuptoernooi ingetrokken.

Het plan van de voorzitter van de Europese voetbalunie behelsde een combinatie van de toernooien om de Europese beker voor landskampioenen en de UEFA Cup. Voorgesteld werd er 128 ploegen in te laten spelen. “Het is een doodgeboren kind”, zei Antion Mattarese, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, “al snel werd duidelijk dat de nationale competitie er door in het gedrang kwam.” De meeste oppositie kwam uit Italie, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en Nederland waren protesten hoorbaar. Van de grote voetballanden stelde Spanje zich neutraal op. Commentaar van Johansson: “Dit plan behelsde de toekomst van het Europese voetbal. Het gaat daarbij niet om een paar landen, maar om vijftig.” (Reuter)