Manchester United dicht bij titel

LONDEN, 22 APRIL. Manchester United is dicht bij de eerste landstitel sinds 26 jaar gekomen. De ploeg vergrootte gisteren de voorsprong op Aston Villa tot vier punten. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. United won op de veertigste speeldag met 2-0 bij Crystal Palace, terwijl Villa de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers met 3-0 verloor.

De Mancunians, een roemruchte club die in de jaren vijftig zijn beste spelers verloor bij een vliegtuigongeluk na een Europese wedstrijd, behaalde zijn laatste titel in 1967. Een jaar daarop volgde de Europa Cup I. Spelers van toen: Best, Kidd, Stiles en Charlton.

Spelers van nu: doelman Schmeichel, die Oranje uit de EK-finale hield door Van Bastens strafschop te stoppen; talent van het jaar Giggs, diens landgenoot uit Wales Hughes en middenvelder Ince. Maar ook oudgediende Bryan Robson, die woensdag inviel in de tweede helft, en Cantona. De Fransman, die in zijn vaderland de reputatie van een lastpost genoot, werd vorig jaar kampioen met Leeds United.

Manchester United, dat de laatste vijf duels won, nam na een moeilijke eerste helft een voorsprong door Hughes in de 55ste minuut. Ince, volgende week waarschijnlijk tegen Nederland, besliste het duel vlak voor tijd met een diagonale schuiver. Komend weekeinde is er geen programma in Engeland wegens de interland.

Aston Villa was kansloos bij Kenny Dalglish' Blackburn Rovers, dat eerder dit seizoen een serieuze kandidaat leek voor de titel. Newell (2) en Gallacher maakten de doelpunten.