Hernieuwde belangstelling IJ-oever project

AMSTERDAM, 22 APRIL. Een vijftal beleggers en ontwikkelaars heeft hernieuwde belangstelling getoond voor investeringen aan de Amsterdamse IJ-oevers.

Dat werd gisteren duidelijk tijdens het debat van de Amsterdamse gemeenteraad over de voortgang van het IJ-oever project. Financier ING haakte enkele maanden geleden af, omdat de winstmarges als te gering werden beschouwd. Het Amsterdamse stadsbestuur is echter vast van plan de IJ-oevers te ontwikkelen als een belangrijke locatie voor woningen en kantoren. Met name de toezegging dat het Rijk bereid is de Noord-Zuid metrolijn te financieren, wordt als een belangrijke vooruitgang gezien voor de kansen van de IJ-oevers. Bij de beleggers die belangstelling tonen, zou het gaan om een aantal consortia die al eerder met de gemeente over de IJ-oevers hadden overlegd, te weten ABP, MAB, Mabon en Groenhof.