Twee film-produkties uit ons land naar Cannes

AMSTERDAM, 21 APRIL. Twee films van de Nederlandse produktiemaatschappij Allarts (Kees Kasander en Denis Wigman) zijn geselecteerd voor het officiële programma van het filmfestival van Cannes (13 t/m 23 mei).

De Engels-Duits-Frans-Nederlandse coproduktie The Baby of Macon, geregisseerd door de Brit Peter Greenaway, wordt buiten mededinging vertoond in het hoofdprogramma. De opnamen voor deze historische kostuumfilm over de legende van een heilig verklaard kind, opgevoerd als theaterstuk in een Noorditaliaanse stad rond 1650, vonden vorig jaar plaats in Duitsland en Nederland.

The Act in Question, geregisseerd door de in Nederland wonende Argentijns-Italiaanse Alejandro Agresti en ook geproduceerd door Allarts, is geselecteerd voor de parallelsectie Un certain regard. De film die in verschillende landen werd opgenomen, maakt een momentopname van de Europese politieke en culturele situatie na de verdwijning van het IJzeren Gordijn. De in Cannes in première vertoonde bioscoopversie duurt ongeveer twee uur. De VPRO-televisie zendt vanaf 23 mei in drie delen van elk vijftig minuten een langere montage uit.