Nederlandse tentoonstelling in Osaka over kampen Japan

DEN HAAG, 21 APRIL. De Japanners krijgen binnenkort een Nederlandse tentoonstelling over de Japanse kampen in het voormalige Nederlands-Indië te zien. De expositie is samengesteld uit de collectie van het Museon in Den Haag en wordt van 11 mei tot en met 27 juni gehouden in het International Peace Centre in Osaka.

De tentoonstelling bestaat uit tekeningen en voorwerpen uit de kampen in de vroegere kolonie. Het Museon bezit 3000 tekeningen en 2000 andere voorwerpen. De basis werd een kleine twintig jaar geleden gelegd, toen het toenmalige Museum voor het Onderwijs een tentoonstelling over Japanse kampen organiseerde.

De eerste contacten met Japan zijn te danken aan voorzitter A. Winkler, voorzitter van de Stichting Ex-krijgsgevangenen en Nabestaanden Japan. Deze organisatie streeft herstel van de contacten met Japan na.