Gevecht om volleytitel spitst zich toe op Dynamo en ZVH

APELDOORN, 21 APRIL. De strijd om het Nederlands kampioenschap volleybal bij de mannen lijkt zich opnieuw toe te spitsen op Dynamo en ZVH. In Apeldoorn won Dynamo gisteravond de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen VCG: 3-1. Zaterdag spelen VCG en ZVH in Geldrop, dinsdag ZVH en Dynamo in Zevenhuizen.

Na achttien wedstrijden in de reguliere eredivisie eindigden de drie teams met evenveel (dertig) punten. De NeVoBo besliste dat de verlenging moest bestaan uit een halve driekamp. Blij waren de betrokken clubs niet met die op de bestaande reglementen gefundeerde beslissing, maar gezien het programma van het Nederlands team had de bond weinig keus. Op donderdag 29 april begint het vierlandentoernooi in Haarlem en een tweede optreden van Jong Oranje, dat deze week als vervanger van de verhinderde internationals in Bonn moet opdraven, was voor eigen publiek onbespreekbaar.

Dus moeten nu drie duels in acht dagen de nieuwe kampioen opleveren. Vorig seizoen hadden ZVH en Dynamo ook al een barrage nodig. Toen won ZVH. Dynamo won begin januari de bekerfinale, met ook al met de twee sterkste clubteams van Nederland binnen de lijnen.

VCG is een nieuwkomer aan de Nederlandse top. De ploeg uit Geldrop weerde zich gisteren in Apeldoorn verdienstelijk. De setstanden: 16-14, 15-9, 11-15 en 16-14.