Foto: Borussia Dortmund heeft als eerste de ...

Foto: Borussia Dortmund heeft als eerste de finale van het toernooi om de Uefa-beker bereikt.

De Duitsers verloren weliswaar met 2-0 bij Auxerre, maar namen de noodzakelijke reeks strafschoppen beter dan de Fransen: 6-5. Doelman Klos stopte de laatste inzet van Mahe (midden) die na zijn misser door ploeggenoot Raphael Guerreoiro (links) en een supporter werd getroost. Thuis had Dortmund twee weken geleden met 2-0 gewonnen. In de dubbele finale, op 5 en 19 mei, speelt Dortmund tegen Juventus of Paris Saint Germain. Na acht minuten nam Auxerre de leiding door een doelpunt van middenvelder Martins. De stand bleef tot de 72ste minuut gehandhaafd. Toen scoorde Frank Verlaat 2-0. In de verlenging stuurde de Zwitserse scheidsrechter Muhmenthaler na acht minuten Kutowski (Dortmund) van het veld na diens tweede gele kaart.