Arafat via Damascus naar Amman

AMMAN, 20 APRIL. De voorzitter van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), Yasser Arafat, is vandaag vanuit Syrië in de Jordaanse hoofdstad Amman aangekomen, waar hij naar verwachting een gesprek zal hebben met Haidar Abdel-Shafi, de leider van de Palestijnse delegatie bij de vredesbeprekingen over het Midden-Oosten.

Het was voor het eerst sinds Arafat vorig jaar Damascus ervan had beschuldigd apart vrede met Israel te willen sluiten, dat de PLO-voorman Syrië weer mocht bezoeken. (De PLO neemt zelf niet deel aan de vredesbesprekingen.)

De Palestijnse delegatie heeft intussen aangedrongen op uitstel van de hervatting van het vredesoverleg dat volgens plan volgende week dinsdag in Washington zou moeten beginnen. Zij verlangen eerst meer concessies van Israel, maar Jeruzalem heeft al laten weten dat niet van plan te zijn. (AP, Reuter)