Twee ontsnapten weer aangehouden

ALKMAAR, 19 APRIL. De Franse politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden die op tweede paasdag ontsnapten uit het huis van bewaring Bergerhout in Alkmaar.

Het tweetal werd gearresteerd bij de Noordfranse stad Cambrai op 45 kilometer van de grens met België, terwijl zij in een gestolen auto reden. De Alkmaarse officier van justitie heeft inmiddels een uitleveringsverzoek gezonden aan de procureur van Cambrai. Het openbaar ministerie in Alkmaar zal het tweetal mogelijk vervolgen voor de bedreiging bij hun uitbraak en voor het stelen van de auto. De derde gedetineerde die bij de ontsnapping ontkwam meldde zich donderdag vrijwillig bij de politie in zijn woonplaats. De man, die wegens doodslag tot zes jaar gevangenisstraf was veroordeeld, zei spijt te hebben gekregen van de uitbraak.