Onvermijdelijke einde ARP nadert

Het hoeft maar even te rommelen in het CDA, of de geest van de oude partijen komt weer bovendrijven. Katholiek of protestant, that's the question. Daar was dus ook de vroegere AR-leider Aantjes weer. Afgelopen week uitvoerig aan het woord in De Groene: twijfels over de koers, twijfels over de nieuwe leider Brinkman en twijfels over regeringsdeelname.

Nu staat de gewezen fractievoorzitter van het CDA al sinds jaar en dag buiten de lijnen. Maar immer aanwezig op het Binnenhof als er wat te vieren is. Op recepties heb je dan de "AR-hoek'. Ontspannen pratend over vroeger: Biesheuvel, Aantjes, De Koning, het onvermijdelijke kelkje jenever als bindend element. En natuurlijk Wil Vroegindeweij, de moeder van de ARP. Een kwart eeuw geleden op 22 jarige leeftijd door Biesheuvel in dienst genomen als secretaresse van de fractievoorzitter, is zij inmiddels de enige van vroeger die nog steeds bij de CDA-fractie zit. Weliswaar tegenwoordig als Ombudsvrouw, maar dicht bij het vuur en daarom vaak het middelpunt in de anti-revolutionaire receptiehoek. De oude garde kan niet zonder haar.

Nog even, want Wil Vroegindeweij is hoog in de race om als Willemien Vroegindeweij benoemd te worden als burgemeester van Ter Aar. Deze week valt de beslissing. Officieel om het burgemeesterschap van de Zuidhollandse gemeente. Maar in wezen om het definitieve einde van de ARP aan het Binnenhof.

(MK)