Krachtige groei Prudential Leven

Prudential Leven, de Nederlandse dochter van het Britse verzekeringsconcern Prudential Corporation, heeft vorig jaar weer krachtige groei getoond.

De omzet nam toe met 29 procent van 143 miljoen naar 184 miljoen gulden. Het premie-inkomen uit nieuwe levens- en pensioenverzekeringen nam in 1992 zelfs met 56,3 procent toe van 44,1 miljoen tot 69 miljoen gulden. De winst kwam uit op 5,3 miljoen gulden, In 1991 was er een verlies van 1,8 miljoen.

De totale individuele levensverzekeringsmarkt in Nederland werd ten opzichte van 1991 in dit eerste jaar na de Wet Brede Herwaardering kleiner als gevolg van het wegvallen van extra volume, dat in 1991 met het oog op de nieuwe wet kon worden gegenereerd. Het marktaandeel van Prudential Leven in nieuwe verzekeringen werd gehandhaafd.