KAASSOUFFLÉ MET GEDROOGDE TOMAAT EN BASILICUM

Een "gewone' kaassoufflé die door de toevoeging van gedroogde tomaten en verse basilicum een mediterraan tintje krijgt. Serveer de soufflé met wat salade als voor- of als nagerecht.

Voor 4 personen

50 gram gedroogde tomaten op olie

4 eetlepels gesnipperde basilicum

25 gram boter + boter voor het invetten

25 gram bloem

2 deciliter melk

3 eierdooiers

100 gram geraspte belegen kaas

zout, cayennepeper

4 eiwitten

Laat de tomaten uitlekken en snipper ze heel fijn; roer de basilicum erdoor.

Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus zachtjes circa 5 minuten koken.

Neem de pan van het vuur, laat de saus iets afkoelen en klop dan de eierdooiers erdoor en vervolgens de geraspte kaas en het tomatenmengsel; voeg naar smaak zout en cayennepeper toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en vet 4 soufflévormpjes in met wat boter. Klop de eiweitten stijf, schep het kaasmengsel erop en spatel alles luchtig door elkaar.

Verdeel het mengsel over de vormpjes.

Bak de soufflés in het midden van de oven goudbruin en gaar in 25-30 minuten. Serveer direct.