Foto: AMSTERDAM - René Klijn, de aan aids ...

Foto: AMSTERDAM - René Klijn, de aan aids lijdende zanger die bekend werd door een optreden in het tv-programma van Paul de Leeuw, heeft gistermiddag de voorlopige opbrengst van zijn cd Mr Blue (twee ton) overhandigd aan Peter van Rooijen van het Aids Fonds.

Het geld is toebedacht aan de Indiase actiegroep Positive People en een Nederlands tienerproject voor aids-voorlichting. Verwacht wordt dat de opbrengst nog zal stijgen, al was het maar omdat het programma begin mei de Nederlandse inzending vormt voor het tv-festival van Montreux. Zelf ontving René Klijn (rechts) een erespeld van het Aids Fonds en een platina plaat voor 110.000 verkochte exemplaren, overhandigd door Mathilde Santing. Zij noemde het onzin te menen dat het succes alleen aan zijn ziekte te danken zou zijn: “Ik geloof er niets van dat je naar een zanger luistert omdàt hij ziek is.” (foto Han Lans)