VERTALING Zojuist verschenen

John Boslough: Meesters van de tijd. Hoe de kosmologie haar onschuld verliest 328 blz., Bert Bakker (Masters of time 1992), vert. Eddy Echternach, ƒ 49,90

Al Gore: De wereld in de waagschaal. Een Marshallplan voor de aarde 456 blz., Het Spectrum (Earth in the Balance 1992), vert. André Abeling e.a., ƒ 44,90

John Boslough: Meesters van de tijd. Hoe de kosmologie haar onschuld verliest 328 blz., Bert Bakker (Masters of time 1992), vert. Eddy Echternach, ƒ 49,90

Wetenschapsjournalist onderwerpt oerknal-theorie over het ontstaan van de kosmos aan een kritisch onderzoek, en concludeert dat die gefundeerd is op metafysische stellingen, terwijl volgens hem het heelal slechts een uithoek is van een reusachtig evolutionair proces waarvan we ons nauwelijks bewust zijn.

Al Gore: De wereld in de waagschaal. Een Marshallplan voor de aarde 456 blz., Het Spectrum (Earth in the Balance 1992), vert. André Abeling e.a., ƒ 44,90

Amerikaanse vice-president presenteerde in de aanloop van de verkiezingen zijn oplossing voor de milieuproblematiek, waarbij hij zijn persoonlijke zoektocht door de moderne samenleving moeiteloos weet te verbinden met het gat in de ozonlaag, om tot de slotsom te komen dat de laatste hoop schuilt in een wereldwijd plan waarin geboortebeperking, groene technologie en kringloopeconomie de centrale punten vormen.