Strafschop bij elke rode kaart

ZÜRICH, 17 APRIL. Een strafschop bij elke rode kaart en drie punten voor een overwinning.

Dat zijn de belangrijkste voorstellen van de commissie "Voetbal 2000' aan de FIFA in verband met het komende eindtoernooi om de wereldtitel in de Verenigde Staten (1994). De commissie, die het bevorderen van aanvallend en attractief voetbal tot doel heeft, studeert nog op de te houden afstand bij een vrije trap, op de "sudden-death' en op de vervanging van de inworp door een intrap. De plannen van de commissie, waarin onder anderen de voormalige Franse vedette Michel Platini zitting heeft, worden begin juni tijdens een vergadering van het hoofdbestuur van de FIFA besproken. Tijdens die bijeenkomst zal ook een voorstel van de technische commissie aan de orde komen om uniforme straffen vast te stellen bij gele en rode kaarten. De FIFA ergert zich al geruime tijd aan de grote verschillen in de gehanteerde strafmaat bij alle lidstaten. In sommige landen worden spelers met een last van vijf gele kaarten nog niet geschorst. De FIFA wil af van de scheve verhoudingen. (Reuter)