Pensioenfonds heeft twijfels over cityplan Utrecht

UTRECHT, 17 APRIL. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds heeft het gisteren gepresenteerde "masterplan' voor het Utrecht Cityproject niet ondertekend.

Het plan voorziet onder andere in de bouw, in de komende vijftien jaar, van zo'n 300.000 m² kantoor- en 25.000 m² winkelruimte in het gebied bij het station Utrecht en het winkelcentrum Hoog Catharijne. Het ABP heeft op een aantal punten een voorbehoud gemaakt. Het is het niet eens is met de andere drie partners: de gemeente Utrecht, de NS en de Jaarbeurs. Het ABP is eigenaar van Hoog Catharijne dat een prominent beleggingsobject van het ABP is. Het ABP heeft onder andere twijfels bij de economische haalbaarheid van het cityplan. Ook plaatst het kanttekeningen bij de locatie van de halte van de sneltram en het aantal parkeerplaatsen, die van belang zijn voor de winkels in Hoog Catharijne en daarmee voor de rentabiliteit van het winkelcentrum.