FIRST LADY

De opmerking van NRC Handelsblad-redacteur Kees Versteegh in "First lady in spe helpt CDA-image' (NRC Handelsblad, 5 april), dat mw. Brinkman-Salentijn zich heeft “ontwikkeld tot de kunstzinnige variant op de meer culinair ingestelde Hillary Clinton (koekjes bakken)” kan ik op twee manieren interpreteren.

Het is Versteegh ontgaan dat mevrouw Clinton een topadvocate is in de VS, en zij er nooit een geheim van heeft gemaakt dat zij juist geen expert koekjes-bakker is. Hij refereert aan een incident tijdens de presidentsverkiezingen, toen Barbara Bush en Hillary Clinton door een damesblad allebei om een recept voor koekjes zijn gevraagd. De rest van de activiteiten van Hillary Clinton acht Versteegh van minder belang. Indien Versteegh meent dat de activiteiten van mw. Brinkman-Salentijn van eenzelfde niveau zijn als het koekjesbakken van mw. Clinton, dan is dat een onterechte sneer. KV impliceert hiermee dat alle activiteiten van mevrouw Salentijn gebakken lucht zijn.