Stichting hond en samenleving; Mijn avonturen als hond

De kinderen van de groepen 5a en 5b die tijdens de Paasvakantie hond zijn geweest mochten een opstel schrijven onder de titel: "Mijn avonturen als hond". De drie beste opstellen werden bekroond met een gratis abonnement op Onze viervoeters, het clubblad van de Stichting. Het beste van de drie wordt hieronder afgedrukt.

Groetjes, Jet en Wieteke

Hallo!

Deze paasvakantie ben ik weer hond geweest. Het was mijn tweede keer al. Vorige keer was ik een tekkel maar deze keer mocht mijn broertje Arthur de tekkel zijn, het was de eerste keer voor hem en ik een Jack Russell, dat is ook een erg leuke hond. Ik vond het weer onwijs gaaf, je hoeft je nooit aan te kleden en je hoeft ook nooit je tanden te poetsen. Ik had wel soms jeuk en toen kreeg ik een vlooieband en ik had een andere naam, Flappie, daar moest ik wel even aan wennen en ook aan een staart hebben moest ik weer wennen. 't Gekke is dat ik hem nu weer mis net nou ik er aan gewend was.

Aaien is ook erg leuk. Ik was bruin met wit en ik had een buik met vlekjes. De mensen vragen hoe ik wist wanneer ik moest kwispelen maar dat ging gewoon vanzelf en ook hondevoer ben je zo aan gewend. Maar alles ruikt zo, naar van alles, toen ik voor het eerst in de tuin mocht werd ik daar onwijs opgewonden van. Ook was ik maar zo klein, want ik was maar een pup. Ik kon nergens bij, als ik bijvoorbeeld op de sofa wilde die was veel te hoog en moest ik net zolang blaffen als ik er af was gevallen tot ik er weer op werd getild.

Ik ben één keer vals beschuldigd, ik had 't niet gedaan maar ik kon niks zeggen (alleen maar blaffen). Maar ik kon lekker wel alles verstaan, waar de mensen allemaal over praten waar een hond bij is, dat hou je niet voor mogelijk. Het was dus weer een erg leuke week. Volgend jaar doe ik het weer als ik dan niet te groot ben geworden (want dan kan 't niet meer). Nou doei, nu weet ik niks meer.

Poot van Lottie

    • Lottie van Weelde