Rotterdamse TV gaat maandag weer uitzenden

ROTTERDAM, 16 APRIL. De Rotterdamse televisiezender Stads TV hervat maandag de uitzending.

De gemeente Rotterdam zal de zender de komende maanden met 100.000 gulden per maand steunen. Dat bleek gisteren tijdens een vergadering van de gemeentelijke commissie kunstzaken. De subsidie gaat naar de SLOR, de zendgemachtigde van Stads TV, die sinds een rechterlijke uitspraak de 22 redactieleden in dienst heeft. Stads TV ging op 26 maart "op zwart' wegens financiële problemen. De redactieleden waren voordien in dienst van het Omroep Bedrijf Rotterdam (OBR), een facilitair bedrijf. De gemeente stelde wel de voorwaarde dat binnen een maand een plan op tafel ligt om de SLOR los te weken van het OBR. Interim-manager W. Boon zei vanochtend zegt dat er “aan alle kanten nog sentimenten zitten”, maar denkt “toch een redelijk programma te kunnen maken”.