Gratis uit!

Museum Boymans-van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam, za en zo tussen 12 en 16u.

Morgen en overmorgen kun je gratis naar het museum. Want dan is het Nationaal Museumweekend. Veel musea doen daarom ook nog iets bijzonders in het museum. Voor volwassenen zijn er rondleidingen en lezingen, voor kinderen speurtochten en wedstrijden. In museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam zijn er rondleidingen voor kinderen. De rondleidingen worden ook gegeven door kinderen. De kinderen van twee conservatoren van het museum en hun vriendjes en vriendinnetjes, allemaal tien of elf jaar oud, werden daarvoor getraind door een medewerker van het museum. Ze vertellen een half uur lang over dieren die je kunt zien op schilderijen in het Boymans, bijvoorbeeld over het varken op De verloren zoon van Jeroen Bosch en de honden en hun eigenaren op de schilderijen van Kees Timmer.