Goudroof uit Zwitserse bankkluis

CHIASSO, 16 APRIL. De Zwitserse politie maakt jacht op een verdwenen medewerker van een bank in Chiasso, die ervan wordt verdacht met 1.250 kilo goud uit de bankkluis aan de haal te zijn gegaan. Dit heeft een woordvoerster van de bank vanmorgen meegedeeld.

Het gaat om honderd staven van elk 12,5 kilo, die bij elkaar bijna 25 miljoen gulden waard zijn. De bank in Chiasso, een stad vlak bij de grens met Italië, sluit gezien het gewicht van de staven uit dat de rovers de hele buit in één keer hebben meegenomen. Waarschijnlijk zijn de baren goud stuk voor stuk de kluis uitgesmokkeld.

Voornaamste verdachte is volgens de Zwitserse kranten in het gebied Tessin een Italiaan, die al 20 jaar op de bank werkte en boven elke verdenking stond.

Giuseppe Soggari was in het verleden ook een van de vedetten van de voetbalclub van Tessin en werd er later trainer. De man nam vorige week verlof op in verband met Pasen, maar hij keerde niet terug op zijn werk.

De politie en de bank vrezen dat het goud inmiddels eenvoudigweg naar Italië is overgebracht. Het gebied Tessin wordt ook de “gouden driehoek” genoemd wegens de geregelde smokkel van edelmetalen naar Italië. (AFP)