Gevangenen in Ohio doden één bewaker

LUCASVILLE, 16 APRIL. De gedetineerden die zondag in een zwaarbeveiligde gevangenis in de Amerikaanse staat Ohio in opstand kwamen, hebben één van de acht bewakers die zij gegijzeld hielden gedood.

Enkele uren nadat zijn stoffelijk overschot werd gevonden, lieten zij een andere bewaker vrij. De dood van de bewaker heeft de spanning in en rondom de gevangenis, die door 500 militairen is omsingeld, verder verhoogd. “We geven ons niet over! We houden vast aan onze eisen! We zullen hier blijven, wat ze ook met ons proberen te doen. Als we moeten sterven, dan sterven we!”, meldde een van de opstandige gevangenen via een lokaal radiostation. Ten minste zeven gevangenen zijn om het leven gekomen tijdens de opstand, terwijl tien anderen werden gewond. Sinds maandagochtend zijn water en elektriciteit afgesloten in het celblok van de opstandelingen. Ook krijgen zij geen eten meer. De gevangenen hebben begin deze week een lijst met negentien eisen opgesteld. Het gros van de eisen heeft betrekking op de regels in de gevangenis, die de opstandelingen veel te streng vinden. (Reuter,AP)