Extra bedenktijd Faro-slachtoffers

AMSTERDAM, 16 APRIL. Slachtoffers van de vliegramp in Faro kunnen langer nadenken of ze op het schikkingsvoorstel van luchtvaartmaatschappij Martinair willen ingaan.

De uiterste datum wordt verschoven van 1 augustus 1993 tot drie maanden nadat het onderzoeksrapport naar de oorzaak van de ramp is gepubliceerd. Een woordvoerder van Martinair heeft dat gisteravond bekend gemaakt. In februari maakte Martinair bekend bereid te zijn maximaal 250.000 gulden te betalen aan de slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp in Portugal, mits het aanbod voor 1 augustus zou worden geaccepteerd. Tot verlenging van die termijn is besloten omdat het inventariseren van de schade langer duurt dan was voorzien. De advocaat van Martinair heeft nog slechts twintig dossiers binnen.