Dure aanpassing dienstauto Brokx

TILBURG, 16 APRIL. Wegens herniaklachten van burgemeester mr. G. Brokx van Tilburg wordt zijn auto voor 28.000 gulden aangepast.

De aanpassing betreft het veranderen van de achterbank, wat verandering van de constructie van de wagen vereist. Omdat het om een leaseauto gaat, moet de wagen na afloop van het contract weer in de oude staat worden afgeleverd, wat extra kosten met zich meebrengt. Volgens een leverancier van speciale autostoelen in Hilversum zijn de kosten aanmerkelijk lager als wordt besloten voorin de auto een speciale stoel te plaatsen. Ook een woordvoerder van de GMD zegt dat 28.000 gulden voor aanpassing van de achterbank erg veel is en dat 2.000 gulden zou volstaan. Een gemeentelijke woordvoerder brengt daar tegenin dat de burgemeester veel tijd werkend doorbrengt in zijn auto en het daarom een noodzakelijke aanpassing van de werkplek betreft. De kosten daarvan worden vergoed door het ABP.