Dodenmars van Palestijnen

MARJ AL-ZOHOUR, 16 APRIL. Honderden Palestijnen die in december door Israel naar Libanon zijn uitgewezen hebben vandaag een "dodenmars' naar de Israelische linies ondernomen uit protest tegen het “verraad” van de Arabieren die naar verwachting dinsdag het vredesoverleg met Israel hervatten.

Om hen te ontmoedigen schoten Israelische militairen boven hun hoofd en in hun buurt granaten af. De ongeveer 400 Palestijnen bivakkeren sinds december in een soort niemandsland tussen de Israelische en Libanese linies. Hun lot is geruime tijd een struikelblok geweest voor hervatting van het vredesoverleg, maar Syrië, Jordanië en Libanon als ook de Palestijnse zijde hebben laten doorschemeren toch met Israel te willen onderhandelen. De Palestijnse delegatie met name heeft lange tijd volgehouden pas naar het vredesoverleg te willen terugkeren wanneer alle uitgewezenen weer thuis waren. (Reuter)