Bioscoopplan MGM "bijna onmogelijk'

AMSTERDAM, 16 APRIL. De plannen voor een nieuw te bouwen megabioscoop aan de Marnixstraat zijn “bijna onmogelijk”. Dat stelt de Amsterdamse wethouder J. Saris (Groen Links) in het gisteren gevoerd overleg met de directie van het bioscopenconcern MGM. De gemeente heeft laten weten weinig in de plannen van MGM te zien. Er zou sprake zijn van vervuilde grond, terwijl eveneens gevreesd wordt voor geluidsoverlast voor de buurt.

MGM-directeur W. van Wouw maakte eerder deze week de plannen bekend voor de bouw van een bioscopencomplex tegenover het hoofdbureau van politie, dat met 4000 stoelen het grootste in Nederland zou worden. Met de voorstellen hoopt MGM tot enige spoed aan te zetten bij het nemen van een beslissing over een aantal langer bestaande plannen.

Het gaat daarbij onder meer om een complete herinrichting van het complex waarin nu de filmtheaters Bellevue/Cinerama en Calypso, en de theaters Nieuwe De La Mar en Bellevue zijn gevestigd. De gemeente besloot eerder tot een onderzoek naar nieuwbouw op deze lokatie, maar tot op heden is hiervan weinig meer vernomen.

Volgens een woordvoerder sluit MGM nog steeds de mogelijkheid niet uit van een megabioscoop aan de Marnixstraat. Als alternatieve vestigingsplaats wordt de nabijheid van het nieuw te bouwen sportstadion in Amsterdam Zuid-Oost genoemd. Vestiging aan de IJ-oevers, een optie die vooral door wethouder Saris wordt ondersteund, acht MGM minder waarschijnlijk.