Simons: overschot verpleegkundigen niet structureel

ROTTERDAM, 15 APRIL. Het overschot aan verpleegkundigen in ziekenhuizen in Gorinchem en Veldhoven is volgens staatssecretaris Simons (volksgezondheid) "een incidident'.

“Ik heb geen enkele aanwijzing dat er sprake is van een structureel probleem”, zei hij gisteren in Groningen tijdens een werkbezoek. Simons reageerde op het bericht dat het ziekenhuis in Veldhoven in juni 13 leerling-verpleegkundigen, die dan afstuderen, wil ontslaan. Ook het ziekenhuis in Gorinchem kampt met een personeelsoverschot en geeft daarom personeelsleden die opstappen als premie twee maanden salaris. De staatssecretaris vermoedt dat het overschot in Veldhoven is ontstaan door zeer lokale omstandigheden. “We stellen een onderzoek in naar dit specifieke geval, maar ik heb niet de indruk dat veel ziekenhuizen te maken hebben met een personeelsoverschot”, aldus Simons.