Italië leidt kwalificatie na 2-0 zege op Estland

ROTTERDAM, 15 APRIL. Na een moeizame 2-0 zege op Estland heeft Italië de leiding genomen in groep 1 van de voorronde van het WK'94 in Amerika. Roberto Baggio zette de Italianen in Triest op voorsprong. Drie minuten voor tijd stelde Signori de overwinning veilig. Met tien punten uit zes wedstrijden namen de Azurri de eerste plaats over van Zwitserland, dat acht punten heeft uit vijf duels. Voor Estland was het de tweede nederlaag in de derde wedstrijd.

In groep 3 won Denemarken met 2-0 van Letland. De Europese kampioenen namen door de zege in Kopenhagen de koppositie over van Spanje. Denemarken had een groot veldoverwicht, maar kwam pas in het laatste kwartier tot scoren. Vilfort en Strudal waren de doelpuntenmakers. In dezelfde groep versloeg Litouwen op eigen veld Albanië met 3-1.

In groep 6 hield Oostenrijk kleine kansen op kwalificatie door het hoger geklasseerde Bulgarije te verslaan. In Wenen werd het 3-1. Doelpunten van Pfeifenberger, Kühbauer en topschutter Polster leidden tot de verdiende overwinning. Ivanov scoorde voor de Bulgaren.

Roemenië ontsnapte in groep 4 op eigen veld aan een afgang tegen Cyprus. De Oosteuropeanen wonnen met 2-1. Door de winst klom Roemenië naar de tweede plaats, achter België. Rusland won in groep 5 de uitwedstrijd tegen Luxemburg met 4-0.

Duitsland versloeg in een oefenwedstrijd Ghana met 6-1. De Afrikanen kwamen in Bochum dank zij Prince Polley op voorsprong. Effenberg en Klinsman (ieder tweemaal), Kirsten en Möller zorgden voor de ruime Duitse winst.