Hermans tekent bij wielerploeg van Cees Priem

HOEI, 15 APRIL. Mathieu Hermans heeft een contract getekend bij de wielerploeg TVM.

De 30-jarige Brabander, die een overeenkomst voor twee seizoenen is aangegaan, was sinds het einde van 1992 zonder werkgever, nadat er in de Spaanse formatie Festina geen plaats meer voor hem was. Hermans had daarna zijn hoop gevestigd op een verbintenis met een op te richten Belgisch team, maar de beoogde ploegbaas José de Cauwer vond daarvoor niet voldoende geldschieters. Hermans start over anderhalve week in de Ronde van Spanje. In de Vuelta heeft hij als sprinter veel successen geboekt. In 1988 haalde hij zes etappe-overwinningen. De laatste maanden heeft Hermans uitgebreid getraind, maar geen koersen gereden. “Zijn conditie is goed”, zei zijn nieuwe ploegleider Cees Priem gisteren in Hoei. “Maar de eerste week in de Vuelta mag ik niet te veel van hem verwachten, omdat hij wedstrijdritme mist.” Hermans ontvangt bij Priem een laag jaarloon (ƒ 50.000), maar door een premiestelsel kan hij zijn inkomen opvoeren. Bij TVM vult hij voor een deel het gat, dat is ontstaan door het wegvallen van de zieke of geblesseerde renners Ad Wijnands, Rob Harmeling en Jesper Skibby.