Geringe vooruitgang bij overleg Angola

ABIDJAN, 15 APRIL. Bij het vredesoverleg tussen de Angolese regering en de oppositiebeweging UNITA in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, is de afgelopen dagen bescheiden vooruitgang geboekt.

Dit hebben functionarissen van de Verenigde Naties, die een bemiddelende rol spelen tussen beide partijen, gisteren gezegd. Het voornaamste doel van de besprekingen is om een staakt-het-vuren te bereiken, dat een einde maakt aan de felle gevechten die Angola sinds begin dit jaar weer beheersen. Beide zijden hebben laten doorschemeren bereid te zijn tot een bestand wanneer de Verenigde Naties goed toezicht houden op de naleving daarvan. Het probleem is echter dat de VN slechts over weinig personeel in Angola beschikt. Intussen wordt er naar verluidt in Angola nog steeds fel gevochten bij de steden Luena, Kuito en Menongwe. (Reuter)