Foto: KOEWEIT - Duizenden Koeweitse ...

Foto: KOEWEIT - Duizenden Koeweitse schoolkinderen waren gisteren in de straten van Koeweit-stad samengebracht om de vroegere Amerikaanse president George Bush te verwelkomen.

De kinderen zongen "Welkom, welkom, mr Bush', en zwaaiden met vlaggetjes en ballonnen. Sommigen hadden borden bij zich met teksten als: "Welkom Boosh' en "Koeweits redder is hier'. "O, geliefde Bush, u bent de verrukking van onze lachende ogen', luidde een spandoek. Bush, die als een held wordt vereerd in het emiraat wegens zijn rol bij de bevrijding van Koeweit uit handen van de Iraakse bezetters, kreeg gisteravond de hoogste onderscheiding van het land opgespeld. Maar “de werkelijke onderscheiding is de ware liefde die de Koeweitse natie in haar hart voor u koestert”, zei de emir van Koeweit, sjeik Jaber al-Ahmed al-Sabah. “We zullen uw onsterfelijke, historische standpunt niet vergeten.” De voormalige Britse premier Margaret Thatcher ontving de onderscheiding wegens haar aandeel bij de verdrijving van de Iraakse troepen in 1991. Voor Bush zijn drie dagen van festiviteiten georganiseerd, die al door Koeweitse kranten als "Operatie Love Storm' zijn betiteld in een verwijzing naar "Operatie Desert Storm', de naam waaronder de bevrijding van Koeweit haar beslag kreeg. (Foto Reuter)