Britse economie vertoont tekenen van zeker herstel

LONDEN, 15 APRIL. Volgens het jongste maandelijke rapport van het Britse ministerie van financiën zijn er tekenen van een zeker herstel van de economie. Het rapport werd gisteren gepubliceerd, slechts enkele uren nadat ook de cijfers over de produktie van de Britse industrie in februari beschikbaar kwamen die eveneens de indruk wekken dat de bittere recessie die 2,5 jaar heeft geduurd nu ten einde loopt.

Recente ramingen wijzen volgens het rapport van de "Treasury' (Financiën) op een toenemende binnenlandse vraag en een begin van een actiever koopgedrag van consumenten. De industriële produktie is in februari met 1,6 procent toegenomen. De inflatoire druk neemt duidelijk af en het tempo warmee de werkloosheid de laatste maanden is gestegen, kan nu afnemen, aldus het rapport.

Volgens economische analisten neemt het vertrouwen van industriële ondernemingen in de economie toe, stijgt het aantal exportorders en verbeteren de vooruitzichten voor meer werkgelegenheid. Ook de markt voor woningen trekt aan, gestimuleerd door lage onroerend goedprijzen en lage lonen.

Norman Lamont, de Britse minister van Financiën, verwelkomde de verbeterde vooruitzichten in Tokio, waar hij de bijeenkomst van de zeven rijkste industriële landen (G-7) bijwoonde, als "uitstekend nieuws'. “Vooropgesteld dat de kostenontwikkeling nu streng wordt bewaakt, zijn de vooruitzichten voor onze industrie de komende maanden erg goed”, aldus een verklaring van Lamont. (Reuter)

Tot eind april vinden zeer veel haalbijen de dood als het weer ineens verslechtert. Daarom is de aanwezigheid van stuifmeelrijke bloeiers dichtbij de bijenkast vooral in het voorjaar onmisbaar.