Tweede kandidaat voor lijsttrekker bij Groen Links

DEN HAAG, 14 APRIL. Er heeft zich een tweede kandidaat gemeld voor de opvolging van R. Beckers als lijsttrekker voor Groen Links bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen.

Het is de voorzitter van de gemeenteraadsfractie van Groen Links in Groningen, I. van Gent. Zij vindt dat de achterban wat te kiezen moet hebben. Tot nu toe heeft namelijk alleen W. de Boer, fractieleider van Groen Links in de Eerste Kamer, zich gemeld als mogelijk opvolger van Beckers. Twee fractieleden uit de Tweede Kamer, I. Brouwer en P. Rosenmöller, spelen ook een rol in de opvolgingskwestie maar hebben zich niet officieel kandidaat gesteld. Rösenmoller zou veel voor een duo-lijsttrekkerschap voelen. Van Gent zet zich tegen een dergelijk plan af. Het is volgens haar beter dat de fractie zich op de hoofdlijnen van het beleid concentreert, zodat meer tijd voor werk buiten de Kamer overblijft.