Man met duizend kentekenbewijzen

SITTARD, 14 APRIL. Door trucs en door steeds op een ander postkantoor een autokenteken aan te vragen heeft een 33-jarige Heerlenaar kans gezien om ruim duizend kentekenbewijzen op zijn naam te laten registreren.

Dit heeft een woordvoerder van het speciale autoteam van de regiopolitie Limburg-Zuid in Sittard gisteren medegedeeld. Bij een onderzoek naar een reeks autodiefstallen en bij controles van kentekenbewijzen kwam het autoteam steeds weer dezelfde naam van de zogenaamde autobezitter tegen, die natuurlijk altijd onvindbaar was. De Heerlenaar en anderen die gebruik maakten van de kentekens konden in tal van gevallen ontkomen aan het betalen van wegenbelasting. Ook slaagden zij erin onverzekerd te rijden en straffeloos overtredingen te begaan. Verschillende bij deze omvangrijke valsheid in geschrifte betrokken auto's zijn verder nog gebruikt bij inbraken en ramkraken. Gebleken is bovendien dat de Heerlenaar op automarkten in heel Nederland aanbood tegen betaling kentekenbewijzen op zijn naam te zullen laten registreren.