Macintosh stoot Iberisch belang af

Detailhandelaar Macintosh uit Maastricht wil zich geheel terugtrekken uit de Spaanse en Portugese markt.

Het detailhandelconcern voert met een groep Portugese investeerders besprekingen over de verkoop van de activiteiten op het Iberische schiereiland met terugwerkende kracht per 1 januari. De betreffende activiteiten hebben een omzet aan derden van 260 miljoen gulden per jaar, wat neerkomt op 23 procent van de concernomzet. In Portugal werken 2150 man, in Spanje 180. Het totale aantal werknemers van het concern ligt momenteel rond de 5700.

Als de transactie doorgaat zal het de verkoop inhouden van de belangrijke Maconde-produktieactiviteiten in Portugal en de detailhandelsactiviteiten in de twee landen (Superconfex en Kwantum).

Macintosh bericht te streven naar een afronding van de eventuele transactie vóór de zomer. Verwacht wordt dat de verkoop een boekwinst zal opleveren. De invloed op het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belastingen zal bij de huidige rentetarieven neutraal zijn.