Iran zoekt beste karikatuur van Salman Rushdie

NICOSIA, 14 APRIL. Een Iraanse organisatie heeft 16.000 dollar in gouden munten uitgeloofd voor de beste karikaturen van de Britse schrijver Salman Rushdie, die in 1989 door wijlen imam Khomeiny ter dood werd veroordeeld wegens godslastering in zijn boek De Duivelsverzen. Voor de moord op Rushdie is overigens meer dan twee miljoen dollar ter beschikking gesteld.

Het doel van de "Duivelse Samenzwering Internationale Karikatuur Competitie' is volgens het weekblad Kayhan Havai, dat de organisator aanhaalde, de “werkelijke samenzwering achter (Rushdies) godslasterlijke roman” af te schilderen. Er is, aldus de organisator, zoveel enthousiasme voor, ook in het buitenland, dat de tijdslimiet moest worden verlengd om de deelnemers voldoende gelegenheid te geven werk in te dienen. (Reuter)